TU | Kerk2030

Vier de Kerk!

Een prachtige startzondag aan het begin van de week.
Om het gesprek thuis voor te zetten, hebben we zes filmpjes op een rij gezet uit het programma van Kerk2030 en weetwatjegelooft.nl. (Theologische Universiteit Kampen|Utrecht)

Elke werkdag beeld (video’s en verwerkingsvragen) bij de vierende kerk.

‘Vier de kerk….midden in de week’

Maandag: door eerst God te ontmoeten. Je ziet een video waarin Jan Wesseling uit Bergentheim vertelt over zijn ontmoeting met God en een video waar Reinier Kramer vertelt over manieren om God te ontmoeten. Daarna de vraag aan jou: Wanneer heb jij God ontmoet?

God ontmoeten
(Reinier Kramer)

Dinsdag: door eerlijk te worden over jezelf. Is genade voor jou een kracht in je dagelijks leven? Wilmer Blijdorp begint zijn video met een biecht over zichzelf. Er is een muziekvideo te zien over schuld en genade en daarbij de vraag: Welke rol speelt biechten/schuld belijden in jouw leven? En in de kerk?

Biecht
(Wilmer Blijdorp)

Woensdag: door Gods genade in een cancel-culture. In dit kerkmoment staan we stil bij de ingewikkelde kant van genade. Je ziet twee video’s over de kracht van genade en je wordt aan het denken gezet over de vraag: Is genade wel eerlijk?

De ingewikkelde kant van genade
(Esmé Wiegman)

Donderdag: door ‘ja’ te zeggen met Maria. IWe leren wat Maria te maken heeft met het ontstaan van de Kerk en wat we als kerklid kunnen leren van de toewijding van Maria aan haar zoon Jezus Christus. Na het bekijken van een muziekvideo van een jongenskoor en de video van Arnold Huijgen krijg je de vraag: Wat zou je in je eigen geloofsleven willen leren van Maria’s geloof?

Maria’s toewijding
(Arnold Huijgen)

Vrijdag: door je in te zetten voor de bloei van de buurt. Je krijgt twee video’s te zien over de spanning tussen de ideale wereld zoals God haar heeft bedoeld en de gebrokenheid waar we (nog) mee te maken hebben.

Denk na over de volgende vraag: Waar zie jij hoopvolle tekenen van Gods Koninkrijk in de levens van mensen?

Je inzetten voor de bloei van de buurt
(Dorina Nauta)

Zaterdag: door samen te oefenen in toewijding aan God. Als afsluiter van deze week: Twee video’s en muziek van Sela rondom het thema: Hoe kan mijn plaatselijke kerk oefenplaats voor zulk ‘voorbeeldig geloof’ zijn? Probeer als afsluiting concrete bouwstenen te formuleren.

De kerk als oefenplaats van toewijding
(Arnold Huijgen)